Over Word ook levensgenieter

Word ook levensgenieter is mijn nieuwe blog dat gaat over besparen. Ik wil laten zien dat als je je geld bewust uitgeeft, je meer kunt gaan genieten.

Op mijn werk werd ik door mijn collega’s levensgenieter genoemd. Zo had ik altijd wel een weekendje weg of een vakantie in het vooruitzicht. En bovendien ging ik van mijn vierdaagse werkweek naar een drie-en-een-halve-daagse werkweek. ‘Waar doe je het toch van?’, kreeg ik vaak te horen. Met een modaal salaris hadden veel collega’s altijd geld tekort aan het einde van de maand. Ik ben echter het bewijs dat je je ook rijk kunt voelen zonder vet salaris.

Als vrienden of familie het over financiën hadden vond ik het altijd leuk om ze te helpen. Ik gaf tips hoe ze goedkopere verzekeringen konden afsluiten of waarom het slim was om de hypotheek af te lossen of over te sluiten. En als ze klaagden over het werk, wilde ik ze duidelijk maken dat ze minder konden gaan werken als ze eens goed naar hun uitgaven keken. Uiteindelijk besloot ik om mijn visie en ideeën in een blog te delen. Zo kan ik niet alleen mijn familie en vrienden inspireren, maar iedereen die bewuster met zijn geld wil omgaan.

Word ook levensgenieter

Wil je ook levensgenieter worden? Dan raad ik je aan om alle posts op mijn blog te lezen, beginnend bij mijn eerste blog Word ook levensgenieter. Het begint met bewustwording van waar jij je geld aan uitgeeft en het afbetalen van je schulden. Daarna gaan we beginnen met sparen en je vaste en variabele kosten tot een minimum terugbrengen.

Heb je al je geldzaken eenmaal op orde dan gaan we verder kijken hoe je zoveel mogelijk kunt genieten van je hard gespaarde euro’s. En hoe je wellicht minder kunt gaan werken of eerder kunt stoppen met werken. Uiteraard kun je ieder artikel in iedere willekeurige volgorde lezen.

Klik hier indien je meer wilt lezen over Robbert