Creditcard schuld aflossen

creditcard schuld aflossen

Een creditcard lijkt een ideaal betaalmiddel. Heb je niet genoeg geld op je betaalrekening staan, dan kun je gewoon de creditcard pakken. Je aanschaf is vaak verzekerd en de eerste maand betaal je geen rente. Een vakantie betaal je met je creditcard of een nieuwe televisie. Het lijkt een ideaal betaalmiddel, maar dan begint het: je moet je creditcard schuld aflossen.

Creditcard: een vervelend ding

Heb je niet voldoende geld op je betaalrekening staan om je schuld mee af te lossen? Dan heb je zomaar een schuld met een rentepercentage van 15 of 20 %. Het is eigenlijk een kredietkaart voor één van de duurste leningen die er bestaan. Ikzelf heb er alleen één omdat je vaak voor vliegtickets een creditcard moet hebben of indien je in het buitenland een auto wilt gaan huren. Had ik deze uitgaven niet, dan zou ik vandaag nog mijn creditcard doorknippen. Creditcards zijn echte ondingen.

Maar je bent deze post met een bepaalde reden aan het lezen. Waarschijnlijk omdat je een schuld hebt op je creditcard waar je vanaf wilt. Ik leg je uit hoe je dat het beste en het snelste kunt doen. Maar beloof me dat je je creditcard doormidden knipt na afloop, zodat je geen schuld meer kunt opbouwen.

Je creditcard schuld aflossen

Om te beginnen kun je je gespreide betaling stopzetten, omdat je hier een hoge rente over betaald. Officieel heb je ook een lening en krijg je een BKR registratie. Wat je beter kunt doen is maandelijks aflossen, waardoor er geen rente meer zal worden gerekend over de maandelijkse aflossingen.

Los vervolgens als eerste af met je geld op je betaalrekening. Bekijk welke bedrag je kunt missen en betaal maximaal, zodat je zo snel mogelijk van je lening af bent.

Heb je geld op je spaarrekening? Betaal hiermee dan je schuld af. Rente van 0,05% op je spaarrekening is niets in vergelijking tot 15% op een creditcard (het is maar liefst 300 keer meer).

Gebruik je vakantiegeld of eindejaarsuitkering

Mocht je vakantiegeld of eindejaarsuitkering eraan komen, gebruik deze dan om je schuld mee af te lossen. Wilde je eigenlijk op vakantie gaan? Doe het niet, want je schuld is er nog steeds als je terugkomt van vakantie. Je komt dan van een hele koude kermis thuis en de ontspanning die je op vakantie had is dan direct weer weg. Los eerst je schuld af, pas daarna kun je weer gaan nadenken over een vakantie.

Sluit een persoonlijke lening af

Houd je nog steeds een schuld over en kun je deze niet direct afbetalen? Dan is het wellicht voordelig om een lening af te sluiten. Met een doorlopend krediet of een persoonlijke lening kun je de creditcard schuld afbetalen en heb je een lening tegen een veel gunstiger rentetarief.

Probeer indien je in termijnen betaald de maandelijkse bedragen te verhogen, zodat je eerder van je schuld af bent. Hoe eerder je van je schuld af bent, hoe minder je rente betaald en hoe eerder jij weer rust hebt,

Ik hoop dat je met deze tips snel van je creditcard schuld af bent. Indien mogelijk knip hem doormidden. Heb je je creditcard echt nodig, kijk dan of je je betaallimiet kunt verlagen. Lees ook mijn andere post hoe je in 5 stappen je schulden kunt aflossen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *