7 tips om te besparen op kleding

besparen op kleding

Een goede manier om minder geld uit te geven is door te besparen op kleding. Maar we willen natuurlijk wel goed voor de dag komen en er leuk uit zien. Hieronder vind je mijn 7 beste tips. Hiermee kun je leuke kleding dragen, maar toch geld besparen op kleding.

Koop buiten het seizoen in de sale

Heb je een winterjas nodig of een warme trui? Koop deze dan niet voordat de winter is begonnen, maar bijvoorbeeld in januari. Het begint dan pas nét echt koud te worden, maar de winkels maken al ruimte voor de lentecollectie en dus gaat de winterkleding in de aanbieding. Voor 40 of 50 % korting heb je zo een nieuwe trui of winterjas gevonden. Echter moet je misschien iets langer zoeken omdat niet alle maten meer aanwezig zijn.

Voor zomerkleding werkt het precies andersom. Ben je op zoek naar een nieuwe zwembroek, bikini of gewoon een zomers T-shirt? Deze kun je goedkoop kopen aan het eind van de zomer in augustus, als er weer ruimte gemaakt wordt voor de herfst collectie.

Koop dus je kleding buiten het seizoen om en trap niet in kortingsweken of Black Friday. Dit zijn marketinginstrumenten om je uiteindelijk meer te laten kopen voor een te hoge prijs.

Koop tweedehands kleding

Op het kopen van tweedehands kleding heerst nog steeds een taboe. Maar ondanks dat wordt het steeds populairder. Je komt steeds vaker tweedehands kledingwinkels tegen in de winkelstraten. En waarom zou je eigenlijk geen tweedehandskleding kopen? De kleding die er wordt verkocht ziet er in veel gevallen als nieuw uit. En bij sommige winkels hangt bijvoorbeeld wel eens kleding met het prijskaartje er nog aan. Dan is de kleding nog nieuw, alleen tegen een klein prijsje. Er is wel een groot prijsverschil tussen de tweedehands kledingwinkels. Bij sommige winkels lijken de prijzen alsof de kleding nieuw is, maar er zijn ook winkels waar je voor enkele euro’s kleding kunt kopen. Loop de winkels eens binnen en vergelijk de prijzen tot je jouw favoriete tweedehandswinkel hebt gevonden.

Regel korting

Een andere manier om te besparen op kleding is om korting te vragen in de winkel. Ik heb het een keer gedaan toen ik drie kledingstukken kocht en vroeg om een korting die ik toen ook kreeg. Voor een aankoop van meerdere kledingstukken is de winkel blij met je, dus daar mag dan ook een korting tegenover staan vind ik. Bekijk altijd je kleding goed voor je deze koopt. Soms zit er een naadje los of een knoopje. Wees dan niet bang om korting te vragen. In veel gevallen willen de winkeliers de kleding graag verkopen, waardoor je snel weer een paar euro’s hebt verdiend.

Ruim je kledingkast op

Alleen al door af en toe je kledingkast op te ruimen krijg je een goed gevoel. Misschien kom je weer kleding tegen die je uit het oog bent verloren en die je weer kunt dragen. Bekijk welke kleding je al een jaar niet meer hebt aangeraakt of op welke je bent uitgekeken. Deze zou je bijvoorbeeld weg kunnen geven, maar je zou het ook kunnen verkopen. Of misschien kun je kleding ruilen met je broer, zus, moeder of vrienden.

Outletstores

We hebben in Nederland diverse outletstores. Hier komt vaak kleding terecht dat niet verkocht is in de winkels tegen een mooie korting. Je moet hier geluk hebben dat jouw maat nog aanwezig is, maar vind je iets dan krijg je vaak een mooie korting. Ook voor sportkleding, schoenen, sokken en onderbroeken kun je hier vaak een goede deal sluiten.

Heb je het echt nodig?

Bedenk je altijd goed of je echt nieuwe kleding nodig hebt. Veel mensen gaan winkelen om te winkelen. In kledingwinkels vinden ze een leuke blouse of jurk, waar ze eigenlijk al voldoende van hebben thuis. Beter is om een lijstje te maken als je echt iets nodig hebt. Heb je een nieuwe broek nodig? Ga dan naar de winkel en kijk en pas alleen maar broeken en ga niet ook bij de T-shirts kijken als je die niet nodig hebt. Grote kans dat je een leuk T-shirt tegenkomt, maar die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt. Indien je twijfelt moet je het kledingstuk vooral niet kopen. Bedenk je altijd of je het nodig hebt en of het kledingstuk niet te duur is.

Voorzichtig omgaan met kleding

Dit lijkt misschien een beetje cliché, maar het is wel een tip. Ga voorzichtig om met je kleding, dan hoef je geen nieuwe kleding te kopen. Indien je kleding te vaak wast zullen de kleuren vervagen. Je hoeft daarom je kleding niet iedere keer te wassen als je het hebt gedragen. Kijk altijd even in het label welke eisen worden gesteld aan de kleding. Soms is op 30 graden wassen ook genoeg. Als je tenminste geen mayonaisevlekken in je kleding hebt gemaakt na het eten van een broodje frikadel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *